Ed Boele zijn kaas ontdekkingen

De weblog van Ed Boele.

Cheese, Bra Piemonte.

(zondag 24 september)

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Say Cheese!

(zondag 30 juli)

Na een heerlijke vakantie in Toscane weer veel inspiratie opgedaan voor onze winkel.. . . . . . . . > Meer

Vakantie!

(vrijdag 15 juli)

In deze vakantie weken zal onze winkel gewoon geopend blijven.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . > Meer

Team Boele wint Nederlandse titel!

(donderdag 10 maart)

Op maandag 7 maart zijn wij uitgeroepen tot "Beste Buitenlandse kaas Specialist van Nederland". > Meer

Finalist!

(woensdag 3 februari)

Op 2 februari kregen we het verlossende telefoontje dat we met onze winkel in de Haagse Fahrenheitstraat de finale hebben bereikt voor "Beste Buitenlandse Kaasspecialist van Nederland 2016-2017".. > Meer

Competitie!

(vrijdag 22 januari)

Het jaar begint gelijk goed voor ons omdat we dit jaar deel nemen aan de competitie "Beste Buitenlandse  Kaasspecialist van Nederland".. > Meer

Oudejaarsdag!

(woensdag 30 december)

Donderdag 31 december gaan we de eind speurt maken tussen 8.00-17.00 uur.. . . . . . . . . . . . . . > Meer

Openingstijden Kerst!

(zondag 6 december)

Zoals u gewenst bent bij Ed Boele zijn er iedere week weer nieuwe kaasjes met verrassende smaken te verkrijgen. > Meer

Op naar de kerst!

(maandag 2 november)

Zoals u gewend bent van ons komen er gedurende de laatste maanden van het jaar steeds meer mooie kaas specialiteiten in onze winkel, maar de weken voor kerst loopt het tot een hoogte punt omdat dan de echte kerst specialiteiten binnen komen die wij begin oktober al bestellen op speciale kaas beurzen.. > Meer

Op ontdekkings reis!

(donderdag 21 mei)

Ons vak is zo ontzettend mooi en smaakvol dat nadat ik de combinatie oude Haegsche kaas met onze Haegsche tawny port in de markt heb gezet ik gelijk nieuwe inspiratie op doe voor het volgende: > Meer

(zondag 29 maart)

 
Wie in de eerste maanden van dit jaar onze winkel wilde bereiken, moest daarvoor meer moeite doen dan gewoonlijk. > Meer

Zomer kaasjes voorbij?

(zondag 21 september)

Is de zomer nu helaas echt voorbij? Af en toe nog een mooie dag zou best welkom zijn maar in ons kaasvak kijken wij net als onze kaas liefhebbende klanten uit naar de koudere avonden voor de open haard met een mooi glas wijn en heerlijk kaas plateau! Omdat wij zelf geen haard hebben zet ik graag een muziekje aan en ontsteek de kaarsen. > Meer

Toscaanse passie!

(vrijdag 23 mei)

Waarschijnlijk is het u opgevallen dat ik zelf niet veel meer op de winkel vloer aanwezig ben maar met vol vertrouwen het kaasteam onder leiding van Erwin de mooiste kazen aan u laat proeven, ruiken en met veel plezier verkopen. > Meer

Moederdag.

(vrijdag 9 mei)

Verras moeder eens met een origineel kado zoals een "Kaashart". Wij verkopen kaasjes in de vorm van een hart gemaakt door Karin en Sjaak van Veen uit Zoeterwoude. > Meer

Einde aan proeverijen en workshop!

(zondag 26 januari)

Afgelopen week bezoek gehad van gemeente ambtenaren die de alcohol wetgeving controleren. Helaas mogen wij vanaf 1 januari 2014 geen wijnproeverijen en workshop kaas-wijn in onze winkel meer houden. > Meer

Voorbereidingen op een culinair najaar.

(zondag 23 juni)

Vanmorgen contact gehad met Michel en Erica van den Beld die al 11 jaar heerlijke wijnen maken op hun eigen wijngaard in de Dordogne. > Meer

Kaas met Chinees pepertje?

(woensdag 20 maart)

Vandaag bij Marijke Booij geweest op hun familie boerderij te Streefkerk.
Ik viel met mijn neus in de koffie en hoewel ik sinds mijn 15e koffie zonder melk drink kon ik het niet afslaan omdat Marijke haar moeder verse melk gebruikt, wat een heerlijk bakkie!
Koffie zonder melk drinken leerde ik als schoffie op de zaterdag kaasmarkt omdat koffie met melk in de winter bevriest en dat smaak echt niet lekker, dus daarom zwarte koffie.
Marijke is een echte vlotte boeren dochter die 2 dagen per week samen met haar ouders kaas maakt op traditionele boeren wijze, dus van volle rauwe melk die direct na het melken verwerkt wordt. > Meer

Biologische kaasboerderij "De Groote Voort"

(zondag 10 juni)

Afgelopen week waren wij op bezoek bij Jan-Dirk en Irene van de Voort op hun biologische boerderij "De Groote Voort" te Lunteren. > Meer

Kaas maken bij Boerderij van der Bas te Nieuwerbrug

(donderdag 19 april)

Dinsdag 17 april was het vroeg uit de veren voor beide kaasmeisjes Nicole, Annet en mijzelf want we zijn de eerste Graskazen van dit jaar gaan maken samen met Cor en Adrie van der Bas. > Meer

Maart 2012

(donderdag 22 maart)

Vorige week met Nicole naar de Tavola in Kortrijk geweest. Een beurs met leveranciers uit België en Frankrijk. > Meer

Alsace 2012

(dinsdag 21 februari)

Dag:1
Vandaag om 7.00 uur met Erwin naar de Alsace oftewel Elzas. Heerlijk zonder file op tijd aangekomen en gestart met Tartes Flambées( rechthoekig soort pizza, maar dan heel dun ) als lunch, natuurlijk met de bekende "stinkkaas" Munster erop gesmolten. > Meer

Frankrijk kaasinkopen februari 2012

(zondag 5 februari)

Dit jaar eerder naar Rungis dan normaal, dank zij de goede kaas verkoop in januari mag ik al ipv maart. > Meer

|
© De Kaasspeciaalzaak

Port proeven

Als u zaterdag de raclette komt uitproberen, kunt u tegelijkertijd ook nippen aan een proefglaasje met port. Ed heeft een mooie portcollectie, waaruit hij u verschillende smaken laat proeven.  > Meer

Onze weblog:

Cheese, Bra Piemonte.

Vorige week zijn we samen met ons kaasteam op studiereis geweest naar Piemonte. > Meer

Nieuwsarchief

Wij zijn ook op Facebook:

Een bericht van onze webmaster:

Zaterdagmorgen en ik moet snel mooi gelamineerde afdrukken hebben. Dus Eduard Bekker van De Multimediahoek gebeld. Hij is beschikbaar. Bestanden gemaild en op de fiets gestapt. in korte tijd heb ik wat ik nodig heb. Dat is het voordeel van een kleinschalig en persoonlijk bedrijf!


nix200
Bekijk dit bericht op de facebookpagina van de Multimediahoek.