Bieren

Sinds oktober 2021 vindt u in onze winkel bieren uit verschillende (micro) brouwerijen. Dit assortiment van witbier en tripels tot aan IPA's en zwaar bruin bier is samengesteld door Team Boele. Bij alle bieren hebben wij klassieke of uitdagende kazen te combineren, ook hebben wij bieren die bijzonder geschikt zijn om te gebruiken in een heerlijke kaasfondue. Lees hieronder meer over de brouwerijen waar onze bieren vandaan komen:

Lupulus

De makers van La Chouffe zijn, 5 jaar na het verkopen van hun bedrijf, brouwerij Lupulus gestart in de Belgische Ardennen. Het streefdoel van de brouwers: bierbrouwen waar je het respect voor de Belgische traditie in proeft, maar dat tegelijk een nieuw en uniek verhaal brengt op vlak van smaak en aroma’s. De Latijnse naam voor hop is HUMULUS LUPULUS, wat letterlijk "KLEINE NEDERIGE WOLF" betekent.

Chimay

Er zijn slechts 14 abdijen wereldwijd, die authentieke trappistenbieren met het label “trappist” mogen brouwen. Chimay is daar één van. De trappistenbieren worden nog gebrouwen volgens de regels voor hoge kwaliteit van eeuwenoude brouwtradities. Hun bieren gaan perfect samen met de heerlijke kazen van Chimay.

Sterkens

De brouwerij Sterkens is een familiebedrijf, opgericht in 1651 en al 14 generaties in handen van dezelfde familie. Een kenmerk van de brouwerij zijn de traditionele keramische, stenen kruiken waarin sommige bieren worden gebotteld. Sterkens brouwen volgens traditie en oude doorgegeven recepten. Een brouwerij met veel kennis en ervaring in Meer, een klein dorp in het Noorden van België.

La Peak

In 2016 zijn oude vrienden begonnen met hun eigen bier creëren, midden in de natuur. De brouwerij van Peak bevindt zich op het hoogste punt in België, dichtbij het signaal van Botrange. De bieren worden gebrouwen met het bronwater van de Hoge Venen.