Fleur Boele

Assistent-bedrijfsleidster

Zoals Obelix in z’n vroege jeugd in de ketel met toverdrank viel, is Fleur als dochter van Ed en Maria al op jonge leeftijd in een kaaskuip gedompeld. De liefde voor kaas zit in haar genen.

Sinds haar vijftiende assisteert Fleur op drukke dagen in vaders winkel. " Maar eerder ging ik er ook wel eens met m’n vader of moeder mee naartoe, gewoon omdat ik het leuk vond." Op latere leeftijd gingen er wel eens maanden voorbij dat ze het zelf te druk had of simpelweg niet in de buurt was, want ze volgde in Leeuwarden de hbo-opleiding diermanagement en liep daarbij ook nog stage in Australië. " Vroeger wilde ik graag kok of pâtissier worden", lacht ze, " maar ik ben dus een totaal andere kant opgegaan. Ik heb trouwens nog wel steeds een grote passie voor koken, waar ik me thuis ook in uitleef."

Inmiddels is ze een expert op het gebied van hulphonden, maar vlak haar kaaskennis ook niet uit. Door van jongs af aan veel te proeven heeft Fleur een breed spectrum aan kazen leren kennen. De ene vind ik lekkerder dan de ander, maar er is er geen één waar ik niks van moet hebben. Ik houd het meest van roodflora-kazen, die sterk ruiken en smaken, zoals Epoisses en Trou du Cru uit de Bourgogne, Moelleux du Revard uit het Alpengebied, Le Petit Fiancé uit de Pyreneeën en de wat zachter smakende Vieux Pané uit het Mayennegebied. Maar Italië heeft ook een paar goeie op dat gebied hoor. En België, niet te vergeten, met Herve-kaas gerijpt met abdijbier!"