Bierfondue

Bereidingstijd circa 30 minuten

Bereidingswijze

  • Laat de kaas op kamertemperatuur komen.
  • Maak een klein beetje roux van boter en bloem.
  • Pers daarna de knoflook uit in de pan en voeg rustig, al roerend, de wijn toe.
  • Breng de wijn tegen de kook.
  • Laat de geraspte kaas beetje bij beetje smelten, tot het een glad mengsel is.
  • Voeg vervolgens de Wijnendale, zonder korst, in kleine blokjes toe.
  • Zorg dat de fondue tégen de kook blijft.
  • Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Voeg naar wens een half borrelglaasje kirsch toe.


EET SMAKELIJK!

Ingredienten

4 Personen
Wijnendale
Boeren extra belegen
Lupulus bruin
bloem en boter
nootmuskaat en peper
Een karamelkleurige fondue van bruin bier, trappistenkaas en pittige boerenkaas.