Elzasfondue

Bereidingstijd circa 30 minuten

Bereidingswijze

  • Laat de kaas op kamertemperatuur komen.
  • Maak een klein beetje roux van boter en bloem.
  • Pers daarna de knoflook uit in de pan en voeg rustig, al roerend, de wijn toe.
  • Breng de wijn tegen de kook.
  • Laat de geraspte kaas beetje bij beetje smelten, tot het een glad mengsel is.
  • Voeg vervolgens de zachte kaas in kleine blokjes toe.
  • Zorg dat de fondue tégen de kook blijft.
  • Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Voeg naar wens een half borrelglaasje kirsch toe.


EET SMAKELIJK!

Ingredienten

4 Personen
Comté cru des Sapins
Munster
knoflook
droge witte wijn (Piquepoul Blanc, Richemer)
bloem en boter
nootmuskaat en peper
Kirsch
Een aromatische licht pikante fondue. Gemaakt met Munster uit de Elzas aangevuld met Comté cru des Sapins.