Geitenkaasfondue

Bereidingstijd circa 30 minuten

Bereidingswijze

  • Laat de kaas op kamertemperatuur komen.
  • Maak een klein beetje roux van boter en bloem.
  • Pers daarna de knoflook uit in de pan en voeg rustig, al roerend, de wijn toe.
  • Breng de wijn tegen de kook.
  • Laat de geraspte kaas beetje bij beetje smelten, tot het een glad mengsel is.
  • Voeg vervolgens de zachte kaas in kleine blokjes toe.
  • Zorg dat de fondue tégen de kook blijft.
  • Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Voeg naar wens een half borrelglaasje kirsch toe.


EET SMAKELIJK!

Ingredienten

4 Personen
belegen Geitenkaas
Crotting (franse chèvre)
droge witte wijn (Viognier, Pierre Belle)
verse bieslook
verse tijm
bloem en boter
Kirsch
Deze licht pikante geitenkaasfondue met verse kruiden is erg geliefd bij het Ed Boele kaasteam.