Ed Boele

Eigenaar

Opgegroeid in plattelandssfeer aan de rand van Zoetermeer. Daar werd al de kiem gelegd voor zijn liefde voor boerenkaas. Behaalde het vakdiploma zuivelproducten in Den Haag en leerde tijdens deze studie de kaasbranche kennen als verkoper in een Zoetermeerse kaaswinkel. Tijdens z’n beroepsopleiding maakte hij kennis met Maria, met wie hij later trouwde en hun kinderen Fleur en Jasper grootbracht.

Na z’n militaire diensttijd bij de geneeskundige troepen haalde Ed het middenstandsdiploma, ging werken in een kaaszaak te Rotterdam, verdiepte zich ook in wijnen en vestigde zich in 1993 als kaaswinkelier in de Haagse Fahrenheitstraat.

Mijn interesse voor kaas groeide in de loop der jaren uit tot een passie. Soms kun je het zelfs een soort gekte noemen," zegt hij. Zijn enorme productkennis heeft hij vooral in de praktijk opgedaan. Veel lezen, veel proeven, veel reizen.

De meeste kazen uit zijn assortiment haalt Ed persoonlijk naar de winkel. De Nederlandse boerenkazen bijvoorbeeld komen rechtstreeks van de boerderij en enkele malen per jaar gaat hij naar Frankrijk om daar inkopen te doen.

Als deskundige op het gebied van Franse kazen werd hij in september 2011 benoemd tot ridder van het Guilde des maîtres fromagers aux Pays-Bas, het gilde van Nederlandse kaasmeesters.