Margret Meijer

Verkoop medewerkster

Als Margret (geboren in Den Haag, opgegroeid in Voorburg) begin deze eeuw van een waarzegster te horen had gekregen dat ze ooit met groot genoegen in een kaaswinkel zou werken, was ze in lachen uitgebarsten.

Ik had niks met kaas" geeft ze nu toe, " en at alleen voorverpakte plakjes of blokjes uit de supermarkt. Inmiddels weet ik hoe breed het assortiment is en hoe groot het smakenpalet. Onvoorstelbaar dat ik flauwe fabriekskaas ooit lekker heb gevonden!"

Margret woont in Pijnacker, is gehuwd en moeder van een zoon en dochter die beiden getrouwd zijn. Sinds maart 2019 werkt ze drie dagen per week bij Ed Boele. Nog elke dag neemt haar kaaskennis toe, zegt ze trots, en ze geniet ervan die op klanten over te brengen.

Haar voorgaande beroepsbezigheden hadden niets met kaas van doen. " Met mijn man heb ik bijna tien jaar een banketbakkerswinkel gerund in Krimpen aan den IJssel en daarna werd ik gastvrouw in een sauna- en beautycentrum. Maar na verloop van tijd wilde ik wel eens wat anders. Op wonderbaarlijke wijze kwam ik toen bij Ed terecht: via mijn dochter die op vakantie in Griekenland Ellen ontmoette, die al bij Ed werkte."

Haar lievelingskazen? " Alle geitenkaas, bij voorkeur de wat oudere, maar ook de Hollandse boerenkazen en de meeste blauwschimmelkazen, mits niet te heftig."