Boerenkaasfondue

Bereidingstijd circa 30 minuten

Bereidingswijze

  • Laat de kaas op kamertemperatuur komen.
  • Maak een klein beetje roux van boter en bloem.
  • Pers daarna de knoflook uit in de pan en voeg rustig, al roerend, de wijn toe.
  • Breng de wijn tegen de kook.
  • Laat de geraspte kaas beetje bij beetje smelten, tot het een glad mengsel is.
  • Zorg dat de fondue tégen de kook blijft.
  • Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Voeg naar wens een half borrelglaasje kirsch toe.


EET SMAKELIJK!

Ingredienten

4 Personen
Boeren extra belegen
Ruygentaler
Doruveal
droge witte wijn (Sec, VanDenBeld)
knoflook
bloem en boter
nootmuskaat en peper
Kirsch
Vol van smaak en een echte allemansvriend: fondue van enkel en alleen boerenkazen.