Fahrenheitstraat 625, Den Haag
+31 70 363 1819
Contact
Over Ons
Team Ed Boele
Ons Verhaal
Assortiment
Hollandse kazen
Buitenlandse kazen
Bieren
Kaasbruidstaart
Horeca
Nieuws
Recepten
Homepage
Recepten
Boerenkaasfondue
Boerenkaasfondue
Bereidingstijd circa
30 minuten
Bereidingswijze
Laat de kaas op kamertemperatuur komen.
Maak een klein beetje roux van boter en bloem.
Pers daarna de knoflook uit in de pan en voeg rustig, al roerend, de wijn toe.
Breng de wijn tegen de kook.
Laat de geraspte kaas beetje bij beetje smelten, tot het een glad mengsel is.
Zorg dat de fondue tégen de kook blijft.
Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
Voeg naar wens een half borrelglaasje kirsch toe.
EET SMAKELIJK!
Ingredienten
4 Personen
330 gram
Boeren extra belegen
330 gram
Ruygentaler
330 gram
Doruveal
4 dl
droge witte wijn (Sec, VanDenBeld)
1 à 2 teentjes
knoflook
halve eetlepel
bloem en boter
naar smaak
nootmuskaat en peper
eventueel een half borrelglaasje
Kirsch
Vol van smaak en een echte allemansvriend: fondue van enkel en alleen boerenkazen.